Taştan Dekorasyon ile yaşam alanlarınızı yenileyin… Sakarya’nın güvenilir gergi tavan & germe tavan firması…

Taştan Dekorasyon
  • Gergi Tavan
  • Germe Tavan
Hizmetleri...

Gergi Tavan

Halk arasında genelde germe ya da ışıklı tavan olarak bilinen gergi tavan, dekoratif olan bir aydınlatma ürünüdür. Genellikle tavan ile duvar dekorasyonlarında kullanılan gergi tavan, deforme olmayan sağlam bir yapıya sahiptir.

Son derece dayanıklı olan gergi tavanların üzerine isteğe bağlı olarak resim de basılabilmektedir. Eski zamanlardan bu yana kullanılan gergi tavan sistemleri, özellikle son dönemlerde popüler olmuştur. Teknolojik gelişmeler sayesinde geliştirilen gergi tavan sistemleri, hijyenik ve steril özellikleri ile ilgi çekmektedir.

Şıklığı artıran bir seçenek olan gergi tavan, duvarlar ile ilgili uygulanan dekorasyon çözümleri arasında yer almaktadır. Yangına dayanıklı olarak üretilen gergi tavan sistemleri uygulama aşamasına da dikkat edilmelidir.

Gergi Tavan Sistemi Uygulamaları

Gergi tavan sistemlerine geçilmeden önce belirlenen ölçüde ve şekilde havuz hazırlanır. Hazırlanan bu havuz alçıpandan yapılmaktadır. Yapılan alçı ve boya işleri ile havuzun kenarına gergi tavan profillerinin monte işlemleri gerçekleştirilir. Aydınlatma için gerek duyulan ledlerin döşenmesinden sonra seçilen germe tavan kumaşı ısıtılır ve havuza monte işlemi pratik bir şekilde gerçekleştirilir.

Gergi Tavan Sistemi Nedir?

Diğer bir adı ile germe tavan denilen gergi tavan sistemleri, dekorasyon projelerinde tasarımlar yapılmasını sağlayan bir sistemdir. İstenilen herhangi bir kumaşa ya da herhangi bir özel alana germe tavan projesi yapılabilmektedir.

Günümüzde dekorasyon sistemlerine olan ilgi artmaktadır. Monoton görünümlerden sıkılan kişiler, gelişen teknolojiden yararlanarak gergi tavan sistemlerini tercih etmektedir. Dijital baskı teknolojileri ile tavan dekorasyonu birleştirilerek istenilen görseller, 3D görselli gergi tavan sistemleri ile yeni bir platform sunmaktadır.

Gergi Tavan Nasıl Uygulanır?

Öncelikle gergi tavan uygulanacak olan alanın fiziki koşullarına dikkat edilir. Alanın genel mimari yapısı incelenerek ortamda kullanılan diğer dekorasyonlara göz atılır. Ölçüler alınarak görsel bir uyum yakalanmaya çalışılır.

Gergi tavan yapılacak olan alanın ölçülerine uygun olan havuz modeli yapılmaktadır. Alanın tavan yüksekliğine göre havuzun da derinliği belirlenir. Sağlıklı bir gergi tavan sistemi yapmak için olmazsa olmaz kriterlere dikkat edilmelidir. Gergi tavan sistemi uygulanan her alan, bambaşka bir görünüme kavuşmaktadır. Estetik ve görselliğe önem veren kişilerin en önemli tercihi gergi tavan sistemleri olmaktadır.

Germe Tavan Nerelerde Kullanılır?

Germe tavan sistemi, alüminyumdan yapılmaktadır. Belirli araçlarla ısıtılarak arzu edilen dizayna girebilen, çeşitli renk ve laklarda uygulanır.

Germe tavan çalışması; iş yerlerine, apartmanlara ve evlere sık sık uygulanan bir sistemdir. İster oval, ister dikdörtgen olsun her alana gergi tavan uygulanabilmektedir. Pek çok farklı desende yapılabilmektedir. Dilerseniz sizin istediğiniz bir görseli de germe tavan yaptırabilirsiniz. İster ışıklı, ister ışıksız olarak her yere uygulanabilmektedir.

Gergi Tavan Fiyatları Nasıl Belirlenir?

İsteğe göre 1, 2, 3 bölme olarak yapılabilir. Germe tavan yapımı öncesi alanda küçük bir keşif gezisi yapılır ve nasıl bir yol izleneceği belirlenir, ölçüler alınır. Yapılan bu keşif tamamen ücretsizdir. Keşif sonrası kullanılacak maddeler, maddelerin kalite değerleri mal sahibi ile paylaşılır. Gergi tavan fiyatları metre kare üzerinden ustalarca belirlenmektedir. Yapım aşaması alanın büyüklüğüne göre yaklaşık olarak 3 gün ile 5 gün arasında sürmektedir. Kaliteli madde kullanıldığı takdirde gergi tavana 10 ile 15 yıl arasında ömür biçilebilmektedir. Işıklı gergi tavanların ışık ömrü daha azdır.